streda, 15. februára 2012

Recept slávky




 
Najjednoduchší recept na slávky na svete
 
Potrebujeme:

  • čerstvé slávky kúpené priamo na chovnej farme


Slávky opláchneme pod vodou a jemne očistíme od vláskov. Dáme na panvicu a podlejeme troškou vody. Mne sa osvedčila elektrická panvica – má väčší priemer, varím na nej vonku, užívam si šumenie mora a popíjam pritom vínko. Keď voda zovrie, slávky sa začnú otvárať. To je znak, že sú hotové. Celé to netrvá viac, než päť minút. Slávky sú nasiaknuté morskou vodou, netreba k nim vôbec nič pridávať. Výborne chutia pri západe slnka s bagetou opečenou v rovnakej panvici a lepším vychladeným bielym vínom, ktoré už máte dávno v ruke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára